En tungt belastad akutmottagning riskerar att drabba patienterna i Uppsala. Nu slår skyddsombudet larm. Vilka är dina upplevelser? Dela med dig i chatten nedan. Foto: TT

Dela med dig av dina erfarenheter av akuten i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad
Akutmottagningen i Uppsala larmar om platsbrist och personal som går på knäna. På torsdagsmorgonen fylldes korridorerna med 24 patienter i väntan på vård – ett rekord enligt skyddsombudet. Läsarna delade med sig om sina uppleverlser på akuten.

SVT rapporterade · Vilka är dina erfarenheter av akuten i Uppsala?

10.50
Jag har fått gott bemötande och relativ snabb vård båda gångerna jag varit där
10.50
Lååååååånga väntetider. Bra personal
10.51
Jag låg på akuten i ca 7 timmar i måndags. O tycker synd om personalen som gör sitt allra yttersta för att de ska funka. All personal på akuten är guld värda.
10.52
Nu har jag inte behövt söka akuten i nuläget utan förlitat mig på min VC istället. Men jag tycker att akutens personal gjort ett bra jobb när jag varit i behov av den.
10.53
Sambon blev så dåligt bemött och blev i i frågesatt varför hon kom dit. Hon bröt ihop...
10.53
Personalen är fantastisk men lokalerna är inte dimensionerade rätt o personalen ständigt stressad.
10.55
Med cancersjuka mamma på akuten. I 15 timmar på en brits i korridoren. Utan varken mat, vatten eller beslut om åtgärder. Bedrövligt. För alla.
10.56
Lång väntetid men bra hjälp när man faktiskt fick tid
10.58
Väntetiden vid röntgen är otroligt lång. En gång satt jag utanför i fyra timmar efter att ha röntgas bara för att få svar. Fyra timmar i smärta!
10.59
Kan någon förklara vad som ligger bakom dagens situation på akuten? Möjligheten till vård bestäms ju av två faktorer - utbud av vård och efterfrågan på vård. Någon av dessa måste ha förändrats påtagligt, vilken?

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer