Birger Jarls delägare Johan Lindh har varit med om flera incidenter genom åren. Foto: SVT

Nattklubbsägaren: ”Det känns som jag trycker på replay”

Uppdaterad
Publicerad

Natten till måndagen inträffade en explosion utanför nattklubben Birger Jarl i Uppsala. Det är inte första gången klubben drabbas av attentat.

– Det har varit en hel del saker genom åren. Men det har inte funnits några hot, säger delägaren Johan Lindh.

Johan Lindh kom till Birger Jarl vid halv fyra i morse, bara en kvart efter att polisen fått flera larm om explosion.

– Jag har ingen aning om varför det har hänt och varför man har lagt den på en container utanför vår fastighet, säger Johan Lindh som är delägare.

Han berättar att explosionen skedde på en container som stod på en parkeringsplats på baksidan av fastigheten, mot slottsbacken. Själva fastigheten har inte tagit skada.

– På parkeringsplatsen som vi hyr ut var det någon bil som har fått sig en kyss av smällen.

Bilen stod parkerad bredvid containern.

”Inte förvånad av någonting”

– Det är för jävligt när det händer saker och ting, låter som att jag trycker på en knapp som det står replay på, säger delägare Johan Lindh.

Han har drivit klubben i 20 års tid. Genom åren har flera incidenter inträffat – knivskärningar, handgranater, skjutningar och nu en sprängning.

– Det har varit en hel del saker genom åren. Men det har inte funnits några hot. Det händer så mycket skeva saker ute i samhället, så man blir inte förvånad av nånting snart, säger Johan Lindh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.