Nu går bussarna som vanligt igen

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera kvällar med inställda kvällsturer har UL fattat beslut om att låta bussarna till Gottsunda åter gå enligt tidtabell.

– Vi har bestämt att vi nu återgår till ordinarie tabell, säger UL:s presstalesperson Sture Jonsson.

UL menar att polisen och kommunens insatser förbättrat situationen så pass att det är tillräckligt säkert att köra.

– En del förare kommer nog att känna en viss oro även nu, men samtidigt så tycker vi att vi har fått uppgifter som gör att vi bedömer att säkerheten är mycket bättre.

Det var i tisdags som UL tog beslutet att busslinjerna 3, 7, 11, 14 skulle vända i utkanten av Gottsunda och inte köra in i området. Samma bud gällde även under onsdags- och torsdagskvällen.

Missnöjda resenärer

Han berättar att han under veckan fått in en del reaktioner från missnöjda resenärer som drabbats av de inställda turerna.

– Det är beklagligt när vi inte kan köra trafiken så som det är planerat, vi vet ju att människor är beroende av den. Men när inte säkerheten är tillräcklig finns det inte mycket vi kan göra.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bränder i Uppsala

Mer i ämnet