Monika Leissner är verksamhetschef på Knivsta läkargrupp som nu gör det möjligt för Knivstaborna att själva boka covidtest via 1177.se. Foto: Märta Gross Hulth/SVT

Nu kan Knivstaborna boka covidtest på hemmaplan

Publicerad

Fån och med måndagen den andra november kan Knivstabor gå in på 1177.se och boka ett covidtest i Knivsta. Nya tider läggs ut med jämna mellanrum.

Vårdcentralen Knivsta läkargrupp har gjort covidtester ända sedan i våras, men det är först nu som patienter kan ta eget initiativ till ett test som då bokas via 1177.se.

– Det är inte nån massprovtagning, men det är en första början till att man ska kunna ta de här proverna själv, säger Monika Leissner som är läkare och verksamhetschef på Knivsta läkargrupp.

Coronaviruset i Uppsala

Ska inte påverka övrig verksamhet

Under två timmar om dagen kommer patienter att testas med ett fem-minuters-intervall. Detta sker utöver de cirka 50 tester i veckan som vårdcentralen redan gör sedan tidigare.

Testningen ska enligt Monika Leissner inte påverka den övriga verksamheten.

– Vi ska ju ta hand om våra listade 7000 patienter, så vården sätter inte på pausknappen, säger hon.

I videon ovan berättar Monika Leissner om fördelarna med att Knivstaborna kan testa sig på plats i Knivsta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet