Två helger i rad pågår cykeltävlingar i centrala Uppsala, vilket innebär omfattande avspärrningar. Foto: SVT/Märta Gross Hulth

Nu spärras Uppsala av – så undviker du trafikkaoset

Uppdaterad
Publicerad

I helgen är det läge att ställa bilen hemma om du ska in till centrala Uppsala. Världseliten i cykling kommer till staden – och det innebär att flera gator är avspärrade.

– Visa extra hänsyn i trafiken, säger Louise Åhman, kommunikationsstrateg på Uppsala kommun.

Det råder cykelfeber i Uppsala. Två helger i rad kommer både världselit och motionärer att cykla genom staden. Redan i går inleddes Tour of Uppsala och tävlingarna fortsätter under hela helgen.

Många gator kommer vara avstängda och längs banorna kommer det vara begränsad framkomlighet. Därför råder Uppsala kommun att man ställer bilen hemma.

Uppsala

– Under evenemang som det här är det mycket människor som rör sig i Uppsala. Därför är det bra att tänka på att gärna åka med kollektivtrafiken, gå eller cykla om man ska till sig in till stan idag, och att visa extra hänsyn i trafiken, säger Louise Åhman, kommunikationsstrateg på Uppsala kommun.

Dag Hammarskjölds väg avstängd

Så här ser avspärrningarna ut från fredag till och med söndag.

  • På fredag kommer Dag Hammarskjölds väg vara helt avstängd för allmän trafik mellan Artillerigatan och Thunbergsvägen mellan 9.00–15.30. Tour of Uppsala pågår mellan 9.00–15.00 med start Stora torget.
  • Även på lördag kommer Dag Hammarskjölds väg är helt avstängd för allmän trafik mellan Artillerigatan och Thunbergsvägen.mellan 9.00–18.00. Scandinavian Race pågår 11–17.30 med start Stora torget.
  • På söndag är Dag Hammarskjölds väg är helt avstängd för allmän trafik mellan Artillerigatan och Thunbergsvägen mellan 07.00–17.00.
  • Skandis GP pågår mellan 07.00–17.00 med start och mål vid Dag Hammarskjölds väg/Norbyvägen) Längs banan är det mycket begränsad framkomlighet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Uppsala

Mer i ämnet