Foto: SVT

Ny skogsbrand har blossat upp i Tierp

Uppdaterad
Publicerad

En skogsbrand har blossat upp i Stormossen utanför Tierp. Personal från tre brandstationer är på plats för att bekämpa elden.

En privatperson ringde in och larmade om en skogsbrand i Stormossen utanför Tierp under tisdagsmorgonen. Räddningstjänsten är på plats med styrkor från tre stationer för att bekämpa branden, som är cirka 150 gånger 200 meter stor.

– Vi har nästan omringat den nu, så den är i stort sett under kontroll, men inte helt, säger Jarmo Calsten, ledningsbefäl vid Storstockholms räddningscentral.

Det finns ingen prognos för när branden ska vara släckt. Men räddningstjänsten upplever att de har ganska bra kontroll över den, berättar Jarmo Calsten.

– I nuläget bedömer vi att det kommer ta några timmar till i alla fall, säger han.

Vid 10.30 brann det fortfarande på platsen. Branden är omringad av räddningstjänsten och släckningsarbetet beräknas pågå hela dagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skogsbränderna sommaren 2018

Mer i ämnet