Den nya hockeyarenan föreslås ligga vid Gränby sportfält. Foto: Google Earth

Ny hockeyarena föreslås ligga vid Gränby sportfält

Uppdaterad
Publicerad

En hockeyarena för 5000 åskådare med en prislapp på 420 miljoner kronor föreslås stå i Gränby. Det beslutade kommunsstyrelsens arbetsutskott under tisdagseftermiddagen.

Det har varit många diskussioner kring vart den nya hockeyarenan i Uppsala ska ligga. Senaste kom ett förslag om en hockeyarena i Kölen, mellan reningsverket och bostadsområdet vid Industristaden. Alltså strax söder om Studenternas. Men under tisdagseftermiddagen kom kommunsstyrelsens arbetsutskott med ett nytt förslag – arenan ska ligga vid Gränby sportfält.

– Det här är bra, nu får vi äntligen till en ny isarena, det behövs när Uppsala växer. Placeringen av Gränby stärker sportfältet och vi kan använda den infrastruktur och det fantastiska engagemang som redan finns i området, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens

Arenan i Gränby
Erik Pelling (S) är nöjd med det förslag som togs fram. Foto: TT

ordförande.

Bakom föreslaget står mittenstyret tillsammans med  KD och Stefan Hanna (-). KD anser dock att man ska satsa mer på ombyggnation än nybyggnation, och kommer att yrka återremiss under morgondagens kommunsstyrelse där man kommer fatta det slutgiltiga beslutet om arenans placering.

Moderaterna och Vänsterpartiet förordade alternativet Kölen.

Kostnaden beräknas ligga på 420 miljoner kronor, och 63 miljoner kronor kommer gå åt ombyggnationer i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arenan i Gränby

Mer i ämnet