Enköpings nya badhus, Pepparrotsbadet, ska invigas vid årsskiftet 20/21. Tidplanen håller, men inte budgeten som nu överskrids ytterligare till sammanlagt 30 miljoner. Foto: Märta Gross Hulth/SVT

Nya simhallen i Enköping 30 miljoner dyrare

Uppdaterad
Publicerad

Vid årsskiftet ska det nya badhuset i Enköping slå upp portarna. Men kostnaderna fortsätter att dra iväg från den ursprungliga budgeten på 380 miljoner.

Nu är det bara några månader kvar tills Pepparrotsbadet i Enköping ska invigas. Tidsplanen håller, men det gör däremot inte budgeten.

– Det är ungefär åtta, nio procent som skiljer. Det är alldeles för mycket och beklagligt, säger kommunstyrelsens ordförande Ingvar Smedlund (M).

I april beräknade man att badhuset skulle bli 20-22 miljoner dyrare. Men efter sommaren har kostnaden stigit ännu mer än beräknat. Nu är prognosen att bygget blir 30 miljoner dyrare än de 380 som var budgeterade.

I klippet ovan får du veta mer om orsakerna till den spruckna budgeten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.