Enköpings ishall ska heta Sandbrohallen eftersom området tidigare hette Sandbro. Foto: Enköpings kommun

Pepparrotsbadet och Sandbrohallen – så blir de nya namnen i Enköping

Uppdaterad
Publicerad

Över 200 namnförslag togs emot om vad det nya familjebadet samt ishallen i Enköping ska heta. Nu står namnbytet klart och båda går har historiekoppling.

Från december fram till januari kunde allmänheten lämna förslag på nya namn till familjebadet samt ishallen. Totalt fick kommunen in runt 110 förslag per anläggning.

– Jag tycker att de är bra och visar på engagemang från kommuninvånarna i de här frågorna, säger Christopher Hoerschelmann som är verksamhetschef vid Enköpings kommun.

Efter att förslagen lämnades in, togs ett beslut i en av nämnderna.

– Förvaltningen har arbetat med förslagen i olika processer, och kommit fram till fem olika förslag som upplevelsenämnden har fattat beslut om, säger han.

Den nya simhallen i Enköping får namnet Pepparrotsbadet och beräknas stå färdig i slutet av 2020. Foto: pp arkitekter

Namnen anknyter till historien

Familjebadet byggs just nu på Korsängsfältet och en invigning planeras till slutet av 2020. Det nya badhuset kommer bland annat att ha ett äventyrsbad samt ett gym. Namnet blir Pepparrotsbadet.

– Enköping har tidigare kallats för pepparrotsstaden i folkmun. Från mitten av 1800-talet fram till början av 1900-talet var det en jättestor pepparrotsodling på ett område vid Korsängsfältet, säger Christopher Hoerschelmann.

Även ishallen som invigdes 2017 och som ligger vid Korsängsfältet får nytt namn, Sandbrohallen.

– Sandbro är ett tidigare namn på området så även det namnet anknyter bra till Enköpings historia, säger Christopher Hoerschelmann.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.