Foto: SVT

Oklar avsändare bakom polistwitter

Uppdaterad
Publicerad

Polisens officiella konto heter @polisen_uppsala. Polischefen Jale Poljarevius  twitterkonto @polisenuppsala. Idag fortsätter SVT Uppsalas granskning av polisens användning av twitter.

Som följare får man ingenstans veta vad som skiljer twitterkontona @polisen_uppsala och @polisenuppsala åt. Det ena är ett officiellt myndighetskonto, det andra är det inte. Det framgår heller inte vem eller vilka som skriver på de olika kontona.

Polisen i Region Mitt säger nu att upplägget är förvirrande – man vet inte själva hur kontot ska definieras – och att det ska ses över. Men för dem är det klart att ansvaret för innehållet på kontot har lokalpolisområdeschef Jale Poljarevius.

Problematiskt, menar Brit Stakston, mediestrateg och expert på polisen i sociala medier.

– Man kommer ju att uppfatta att allt som sägs på kontot är polisens officiella åsikter och perspektiv på saker.

Fotnot: Efter publiceringen av den här artikeln har avsändaren på kontot förtydligats. Det står nu Jale Poljarevius som användare för kontot @polisenuppsala.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer