Carin Götblad, chef polisregion Mitt Foto: SVT

Regionpolischefen Carin Götblad har förtroende för Jale Poljarevius

Publicerad

Regionpolischefen Carin Götblad uttalar nu stöd och förtroende för lokalpolisområdeschefen Jale Poljarevius efter den granskning som gjorts av SVT Nyheter Uppsala.

SVT Uppsala kunde idag avslöja att polisen inte kan belägga centrala uppgifter man själva gått ut med kring resultaten för den ”särskilda gänginsatsen” i Uppsala.

Nu väljer regionpolischefen för region Mitt, Carin Götblad, att i en kommentar på polisens hemsida visa sitt fortsatta stöd för Jale Poljarevius och hans medarbetare.

Hon skriver bland annat att:

”Samhället behöver många fler som Jale och hans kunniga medarbetare som engagerat, uthålligt och modigt angriper den allvarliga och organiserade brottsligheten.”

Carin Götblad skriver också att den särskilda gänginsatsen (SGI) i Uppsala inte är under någon extern utvärdering, men att hon välkomnar den om det blir aktuellt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer