Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon: Följ med när Olle visar platsen för översvämningen. Foto: Frida Wallin Nilsson/SVT

Olles bil förstördes i översvämningen i Enköping – nu kräver han ersättning

Uppdaterad
Publicerad

Efter översvämningen i bostadsområdet Älvdansen i Enköping har kommunen fått in åtta skadeanmälningar gällande vattenskador på bilar. Olle Sevim Torsmark är en av dem som fick sin bil förstörd.

– Jag dammsög ut nästan 14 liter vatten, säger Olle Sevim Torsmark.

I februari larmades räddningstjänsten till ett bostadsområde i Enköping. Vattnet nådde långt upp på bilar och husfasader. Efter händelsen har Enköpings kommun fått in flera skadeanmälningar med ersättningskrav. Kraven gäller förlorad arbetsinkomst, hyrbilskostnader, torkning och reparationskostnader. Totalt ligger skadeanmälningarna på 30 000 kronor.

Enköpings kommun menar att anledningen till översvämningen beror på en vall som brustit.

När Olle Sevim Torsmark upptäckte att bilen inte gick att starta ringde han försäkringsbolaget, men med en halvförsäkring på bilen täckte det inte skadorna.

– Jag har fått lite pengar från försäkringsbolaget, men det är bara för att bilen står still, säger Olle Sevim Torsmark.

Då valde han att skicka in en skadeanmälan till Enköpings kommun.

Enköpings kommun utreder ansvaret

I ett mejl till SVT berättar Enköpings kommun att de har anlitat en extern konsult som ska genomföra en teknisk utredning för att se om kommunen har ett ansvar för skadorna.

”Utredningen kommer ligga till grund för kommunens ställningstagande till eventuellt ersättningsanspråk kopplat till inkomna anmälningar”, skriver Enköpings kommun i ett mejl till SVT.

Klippet: Hör Olle Sevim Torsmarks upplevelse av skyfallet och konsekvenserna av det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.