Olof Unogård sparkas från Sirius dam

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha uttalat sig kritiskt om Sirius fotboll prioriterat herrarna framför damerna på Löten sparkas nu damtränaren Olof Unogård. Det är åtminstone hans egen slutsats om beskedet.

Sirius fotboll rensar i leden. Damernas tränare Olof Unogård får gå.

– Jag har väl gjort mig osams med för många i klubben. Jag trodde att vi skulle kunna rensa luften men istället gör de så här. Det känns otroligt tråkigt, säger Olof Unogård.

Kontroversiell

Bakgrunden, tror han själv, är att han uttalat sig kritiskt i media efter att Sirius gett herrarna tillgång till den inhängnade gräsplanen på Löten medan damerna lämnats utan träningsanläggning vid ett tillfälle.

– Jag trodde mitt uppdrag var att stå bakom mina spelare och försvara dem i alla lägen. Tydligen var det inte så. Jag har väl uppfattats som kontroversiell istället, säger han.

”Chock”

Under dagen har han haft sms-kontakt med flera spelare i laget. Han säger att de uttryckt chock och att det är extra tråkigt att de relationer han byggt med laget inte får en fortsättning.

– Om de vill göra sig av med folk istället för att lösa problem så är det ingen idé att jag är kvar. Jag kommer förmodligen söka mig tillbaka till Stockholmsfotbollen nu, säger Olof Unogård.

”Stämmer inte”

Men när vi får tag i Sirius ordförande Ove Sjöblom, har han en helt annan bild av vad som hänt.

– Skälet är samarbetssvårigheter, inget annat. Inte vad eller vem som sagt vad i media. Vi har haft problem i kommunikationen mellan akademin, ungdomsfotbollen och seniorfotbollen där samarbetet inte fungerat, säger Ove Sjöblom.

Och han vill vara extra tydlig på en punkt.

– Det har absolut inget som helst samband med vad som sagts i media under hösten här. Det handlar om samarbetssvårigheter, säger han.

Nu jobbar styrelsen på att ta fram kandidater till en ny tränare. Det jobbet väntas vara klart den 16 november då man hoppas kunna presentera en ny damtränare i Sirius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.