Foto: Elina Gleisner/SVT

Efter bråket – nu öppnar Vendelbadet igen

Uppdaterad
Publicerad

Efter två år, som bland annat innehöll en renoveringskonflikt, kan nu boende i Tierps kommun återigen ta ett dopp i Vendelbadet. I veckan var det nypremiär för det upprustade badet och intresset var stort.

Lokala föreningar har, tillsammans med kommunen, sett till att badet återigen öppnar.

– Stor eloge till föreningslivet på orten som stöttat upp såväl med ris som ros men också med ett lokalt engagemang som har stor betydelse, säger Sara Sjödal, kommunstyrelsens ordförande i Tierp.

Ledde till konflikt

Förra året hamnade kommunen i bråk med det kommunala bolaget som då stod för driften för badet. De kritiserade kommunen för att endast lappa och laga, istället för att göra en ordentlig renovering. Det slutade med att kommunen själva färdigställde renoveringen.

I början av renoveringen meddelande kommunen att renoveringen skulle kosta minst 15 miljoner, vad slutsumman tillslut hamnade på menar Sara Sjödal att hon inte kan svara på nu.

– Det får vi lov att återkomma med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.