Hästen Helge som är försvunnen sedan nyår kan vara i Tierp. En hästägare har fått besök av en oskodd häst.

Oskodd häst i Tierp – kan vara Helge

Uppdaterad
Publicerad

Hästen Helge, som har varit försvunnen sedan nyårsnatten, kan vara i Tierp. En hästägare i Ingstarbo ska natten till måndag fått besök av en oskodd häst.

Som SVT Uppland tidigare har rapporterat är hästen Helge från Norrtälje försvunnen sedan nyårsnatten. Han blev livrädd för fyrverkerierna och hans försvinnande har engagerat grannar, Norrtäljebor och till och med polisen. Men nu kan han alltså vara hittat, enligt ett tips från Tierp:

– Hästägaren har ringt runt till grannar och tydligen saknar ingen någon häst i närområdet. Hon ska också bo väldigt avskilt och det brukar inte vara någon som rider förbi där. Speciellt inte under natten, säger Matilda Gustafsson, Helges ägare, till Norrtelje tidning.

Sökandet efter hästen Helge

Hon är nu på väg ut till Ingstarbo för att själv locka på Helge. Imorgon förbereder hon och de sökande sig för att eventuellt ringa in området med en skallgång och fösa Helge mot det aktuella stallet.

–Det här tänder hoppet igen på alla cylindrar, nu hoppas vi verkligen att det är Helges spår som hästägaren sett, säger Matilda Gustafsson från bilen.

Erfaren jägare

Med sig har hon en erfaren jägare som ska försöka utesluta att det inte är en älg som lämnat spåren. Samtidigt har de vädret emot sig. Snöfallet gör att spåren snabbt försvinner.

–Är det Helge hoppas jag att han kommer tillbaks i natt och äter på den höbal som djuret som lämnat spår gjorde natten mot idag. Då är vi där och väntar på honom, säger Matilda Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sökandet efter hästen Helge

Mer i ämnet