Foto: Privat

Robotar ska hitta hästen Helge

Uppdaterad
Publicerad

Hästen Helge som försvann utanför Norrtälje på nyårsafton är fortfarande borta. Men nu ska undervattensrobotar användas för att försöka hitta honom.

Nordsvensken Helge sprang iväg på nyårsafton efter att ha blivit rädd för fyrverkerier. Mängder av frivilliga har sökt efter den tioåriga hästen, men utan resultat.

I dag drar sökandet i gång igen och  undervattensrobotar ska användas för att se om Helge kan ha gått ner i sjön Limmaren.

Sökandet efter hästen Helge

– Det är väldigt bra, för att det är det området vi inte kunnat söka av ännu, säger säger Josefine Stenqvist som tidigare lett sökandet efter Helge.

”Ovissheten jobbigast”

Nu under eftermiddagen ska Ocean x team dra i gång sökandet med hjälp av robotar.

– Ovissheten är det jobbigaste. Jag hoppas att vi får veta vad som hänt Helge för Matildas (Helges ägare) skull, säger Josefine Stenqvist.

Än har hon inte gett upp hoppet om att han lever.

– Han kan också finnas i skogarna någonstans. Man kan inte säga något innan vi vet något konkret, säger Josefine Stenqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sökandet efter hästen Helge

Mer i ämnet