Josefine Åhrman är avdelningschef på idrott- och fritidskontoret. Hon håller i diskussionerna med Dalkurd. Foto: Uppsala kommun/SVT

Österängen kan bli hemma för Dalkurd

Uppdaterad
Publicerad

Dalkurds flytt till Uppsala har varit en följetong, men nu finns i alla fall ett styrelsebeslut. Uppsala kommun ska nu förhandla med klubben, men redan nu finns en tänkt träningsanläggning.

På tisdagen fick Josefin Åhrman, avdelningschef på idrott och fritid beskedet om styrelsebeslutet. Efter en långvarig konflikt med Borlänge kommun har Dalkurd, som slutade tvåa i superettan och därmed tog steget upp i högsta serien, tagit beslut om att flytta a-lagsverksamheten till Uppsala. Eller rättare sagt träningarna och uppladdningen ska ske här, några matcher kommer inte att kunna spelas på Studenternas under ombyggnationen.

Var ska laget träna?

Dalarna – Dalkurd

– Vi har tänkt Österängen. Det som behövs är att dra värmeslingor, och sätta dit omklädningsrum, säger Josefine Åhrman.

Dalkurd ska stå för omklädningsrum

Värmeslingorna har kommunen tänkt installera sen tidigare, men omklädningsrummen ska dalaklubben stå för, enligt Josefine Åhrman.

Vad händer nu?

– Vi behöver sätta oss så snart som möjligt och diskutera vad kommunen kan erbjuda.

Hur känns det att jobba med ännu ett allsvenskt lag?

Det är speciellt så klart. Vi kommer att få tänka större än vad vi har gjort tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Dalkurd

Mer i ämnet