Polisen arbetar i området efter skjutningen. Foto: Utryckning Uppsala

Man skjuten i västra Uppsala – gärningsman flydde i bil

Uppdaterad
Publicerad

En man i 45-årsåldern ska ha skjutits vid en fastighet i Stenhagenområdet i västra Uppsala. Polisen uppger att gärningsmannen ska ha flytt från platsen och försvunnit i en bil.

Klockan 16.35 larmades SOS om händelsen. Polisen skickade flera patruller till stadsdelen Kvarnbolund i Uppsala. Skjutningen ska ha skett vid en fastighet. Mer detaljer om vart skjutningen ägt rum vill polisen inte uppge i nuläget.

Den misstänkta gärningsmannen ska ha flytt från platsen i en bil. Mannen som skottskadats ska ha varit talbar när han fördes till sjukhus.

Enligt polisen arbetar man nu med spårsäkring och en teknisk undersökning är tänkt att genomföras snarast möjligt. Händelsen rubriceras som mordförsök. Ingen är gripen.

Stökigt på 55:an

När polisen arbetade med att utreda skjutningen stördes de i sitt arbete av en bil med två personer i, uppger myndigheten.

– När vi kommer dit åker de omkring hit och dit på ett sätt som är störande och anmärkningsvärt och hindrar oss i vårt arbete, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisens region Mitt.

Polisen stoppar bilen på väg 55 och de två personerna sprayas med pepparspray.

– De var inte så samarbetsvilliga men de är inte misstänkta för någon delaktighet i skjutningen, säger Daniel Wikdahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.