Utanför bostaden där den nioåriga flickan dödades. Foto: Sanna Karlsson/SVT

Pappan anhållen misstänkt för mord

Uppdaterad
Publicerad

Pappan i 45-årsåldern begärdes häktad under fredagskvällen, misstänkt för bland annat mord och försök till mord. Mannen nekar till samtliga brott.

Enligt förundersökningsledaren anhölls pappan på sannolika skäl, vilket är den högre graden av misstanke, för mord och försök till mord.

Under fredagskvällen begärdes mannen häktad av åklagaren Liselott Herschend.

Knivmordet i Bålsta

Pappan är även misstänkt för misshandel och försök till misshandel. De övriga brotten rör två personer som befann sig i bostaden i samband med mordet.

– Jag vill inte gå in på vilken eventuell relation han har till dem, säger åklagaren Liselott Herschend.

Förnekar brott

Mannen nekar till samtliga brott och anklagelser, enligt polisen. Liselott Herschend vill i nuläget inte uttala sig om bevisläget.

– Det krävs sannolika skäl för att anhålla en person, den nivån har jag nått upp till. Det betyder också att nästa steg blir att jag kommer begära mannen häktad, säger hon.

– Det är ju en fruktansvärd händelse som inträffat, det är alltid väldigt jobbigt när det är barn som blivit dödade, säger Liselott Herschend.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivmordet i Bålsta

Mer i ämnet