Pappan till knivmördade 17-åringen: ”Det får inte hända igen”

Uppdaterad
Publicerad

Det var i söndags som en 17-årig pojke dog efter att han blivit knivhuggen i bröstet vid ett bråk vid Kvarngärdesskolan i Uppsala. Nu berättar pappan öppet om familjens sorg.

– Det här får inte upprepas igen, säger han till SVT Uppsala.

Vi träffar 17-åringens pappa Yaser Abuhadayed och hans familj i deras lägenhet intill Kvarngärdesskolan.

Yaser Abuhadayed tar emot oss och visar oss in i rummet som tillhört hans son, som kallades Prince.

Mordet på Kvarngärdet

– Det finns inga ord i universum för det jag vill uttrycka. En del av mitt hjärta har gått förlorat, säger han.

Förlorade en son i båt över Medelhavet

Han berättar också att han förlorat ytterligare en son. Det var när sonen flydde i en båt med flyktingar över Medelhavet för fyra år sedan.

– Det här är den andra sonen jag mister. När man amputerar en bit av en människas kropp, hur känns det? Det går inte att beskriva, säger han.

I torsdags kväll deltog Yaser i en anti-våldsmanifestation i Gottsunda. Han säger att han vill se ett slut på det våld som sker på gatorna i Uppsala.

– Andras barn är detsamma för mig som min son. Det är fruktansvärt att de dör. Det är fruktansvärt att de går förlorade på gatan, att de råkar i problem. Vi måste samarbeta allihop – kommunen, socialtjänsten, polisen, skolan och vi, säger Yaser Abuhadayed.

”Jag har ingenting”

Vad tror du kommer hända nu? Kommer det att bli någon hämndaktion och fortgå?

– Jag flydde undan krig och problem, till ett tryggt land. Jag tror inte på hämnd, jag har ingenting. Det enda jag tänker på nu är mina barns liv. Hur jag ska ta hand om dem, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Kvarngärdet

Mer i ämnet