Rektorns meddelande: ”Skolan startar som vanligt”

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen är det skolstart vid Kvarngärdesskolan där mordet på den 17-årige pojken inträffade sent under söndagskvällen. Enligt polisen har mordet ingen koppling till skolan.

– Vi vill att eleverna ska få en sådan normal skolstart som möjligt, säger Barbara Kowalska, skolområdeschef Uppsala kommun.

Det var vid halv tio-tiden under söndagskvällen som polisen kallades till skolgården på Kvarngärdesskolan. En 17-årig pojke hade knivhuggits i bröstet och avled senare av sina skador.

Under måndagen är det skolstart för drygt 500 elever vid skolan, som är en grundskola upp till nionde klass.

Mordet på Kvarngärdet

– Vi försöker få en så lugn och normal skolstart som möjligt. Men vi har beredskap om någon skulle behöva prata om det, säger Barbara Kowalska.

Ingen koppling till skolan

Rektorn på skolan har skickat ut ett meddelande till föräldrar och elever där hon informerar om det som hänt och meddelar att skolan kommer att starta som vanligt.

– Nattens händelser har ingen koppling alls till skolan. Det här är en väldigt viktig dag för alla barn, det känns viktigt att vi inte kopplar den till något som har hänt ute i samhället, säger Barbara Kowalska.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Kvarngärdet

Mer i ämnet