Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polis i region Mitt arbetar för att minska våld i relationer. Hör hur i klippet. Foto: Simon Lundvall/SVT

Polisen knackar på – för att stoppa våld i hemmet

Publicerad

Under påskhelgen satsar polisen i Region mitt, där Gävleborg, Uppsala och Västmanland ingår, på att minska brott i nära relationer. Högtider som påsken är en tid då man kan bli extra utsatt, enligt polisen, bland annat eftersom man är isolerad i hemmet.

Polisen kommer fokusera på att vara på plats och prata med invånare i olika bostadsområden. Där kommer man bland annat att dela ut information om hur man kan få hjälp om man är utsatt, eller hur man som granne kan agera om man märker att något inte står rätt till.

– Människor tänker ibland att man inte vill lägga sig i: ”Tänk om jag har fel och vad pinsamt det skulle bli”. Jag brukar säga: Tänk om du har rätt och ditt agerande gjorde att den här personen kom ut ur situationen, säger Anna Schaffer, polisinspektör i Enköping.

Se när polisen knackar på i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.