Foto: TT

Polisen har film från ”Facebookvåldtäkten”

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren har nu fått in den tidigare efterfrågade film som ska visa den misstänkta våldtäkten som ska ha sänts live på Facebook. Mitt under pågående rättegång.

Under pågående rättegång har polisen fått tillgång till den film som sändes på sociala medier under den uppmärksammade Facebook-våldtäkten i Uppsala.

– Vi har hunnit titta på materialet, ja. Vi går inte in på några detaljer, men så mycket kan jag säga att det stärker åtalet, säger åklagare Magnus Berggren till SR P4 Uppland.

MISSTÄNKT GRUPPVÅLDTÄKT SÄNDES LIVE

Läs mer: Här avbryter polisen direktsändningen

Ytterligare en dag planeras

Ytterligare en rättegångsdag kommer enligt Berggren att planeras in för att försvaret ska få tid att ta del av det filmade materialet.

– Det är ganska mycket filmmaterial och vi behöver gå igenom detta och sen ska naturligtvis försvararna få titta på detta. Totalt sett rör det sig om timmar, säger han till P4 Uppland.

Läs mer: ”Facebookvåldtäkten” i rätten

Tre misstänkta

Tre män i 20-årsåldern står åtalade för våldtäkten mot en kvinna i 30-årsåldern i Uppsala 22 januari. Brottet kom till polisens kännedom genom att personer ringde och larmade om att övergreppet sändes live på Facebook. Sändningen skedde inför hundratals åskådare i en sluten grupp som enligt uppgift ska ha över 60.000 medlemmar.

Läs mer: Linda såg direktsändningen: ”Mitt hjärta brast”

När polisen kom till adressen pågick fortfarande en livesändning där den ene av de misstänkta pratade med åskådarna och den utsatta kvinnan. Det är den första filmen, där själva övergreppet ska ha skett, som polisen nu har fått tillgång till.

Läs mer: Detta har hänt

Sedan 25 januari sitter de tre männen häktade, två på sannolika skäl misstänkta för våldtäkt, och den tredje misstänkt för medhjälp till våldtäkt.

Läs mer: Misstänkta för ”Facebookvåldtäkten” hörda

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

MISSTÄNKT GRUPPVÅLDTÄKT SÄNDES LIVE

Mer i ämnet