Polisen sammanfattar helgens bandyfinaler och firande som en lyckad insats. Foto: SVT/Polisen

Polisen: ”Ovanligt lugn bandyfinal”

Uppdaterad
Publicerad

Uppsalapolisen sammanfattar insatserna från helgens bandyfinaler som ovanligt lugna. Bara ett fåtal personer ska ha blivit omhändertagna för berusning.

– Allt gick enligt plan, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisregion Mitt.

Mycket folk var i rörelse i centrala delar av Uppsala under fredag- och framförallt lördagen, då både dam- och herrfinalerna i bandy spelades. Men som enligt polisen kunde genomföras tryggt och säkert.

– Vi är jättenöjda med hur arrangemanget fortlöpte och hur våra insatser fungerade. Fint väder var det också, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisregion Mitt.

Vid 18.30 på lördagskvällen hade totalt sju personer omhändertagits för fylla enligt LOB, under eller i anslutning till matcherna. Något som är ovanligt i bandyfinals-sammanhang, enligt polisen själva.

– Det får man vara nöjd med, för det brukar vara fler.

Supporter hade kniv

Förutom omhändertagande av berusade personer och två sjukdomsfall, var det en supporter som stoppades vid ingången till Studenternas, då personen hade en kniv i ryggsäcken.

– Kniven togs i beslag och vi har upprättat en anmälan om brott mot knivlagen, säger Daniel Wikdahl.

Även bil- och kollektivtrafiken ska ha flutit på bra, med några smärre stockningar före- och efter matcherna.

Vid lunchtid på lördagen ska även Nordiska motståndsrörelsen, NMR, haft flygbladsutdelning på Stora torget i centrala Uppsala. En motdemonstration ska i samband med utdelningen blossat upp, som gjorde att polis fick agera. Men ingen person ska ha blivit gripen.

– Det påverkade inte vår insats under bandyfinalerna, utan det var ordinarie polisresurs som fick åka på det, säger Daniel Wikdahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.