Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du hur tf lokalpolisområdeschefen Kristoffer Lundstedt jobbar från husbilen, och vad de boende tycker om det. Foto: SVT

Efter explosionen: Polisen höll förhör i husbil

Uppdaterad
Publicerad

Dagen efter explosionen på Kapellgärdet i Uppsala är polisen på plats för att möta de boende i området – från en husbil.

– Människor som sett eller hör något ska kunna komma och prata med oss, säger Kristoffer Lundstedt, tf lokalpolisområdeschef.

Tre polisbilar och en husbil står uppställda i anslutning till platsen där en explosion inträffade i söndags morse.

Polisen är inte så pigg på att släppa in SVT i husbilen – som används för att hålla förhör med personer, men som också fungerar som värmestuga åt poliserna på plats.

Många vill veta

Många stannar till och pratar lite, många vill veta och en och annan kommer också med iakttagelser.

– Hittills har vi hållit 300 förhör i ärendet och allmänheten är viktig för att vi ska kunna lösa den här typen av brott, säger Kristoffer Lundstedt.

På måndagseftermiddagen fanns ingen misstänkt. Polisen har ägnat sig åt informationsinhämtning och har, enligt Jonas Eronen på polisens presstjänst, mycket att följa upp.

I klippet: Så jobbar polisen från husbilen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.