Polisen samlar in övervakningsfilmer i Knivsta

Publicerad

Polisen samlar in övervakningsfilmer från Knivsta i jakten på ledtrådar om den brända kroppen i Forsby. Till Veckans brott är utredarna mycket förtegna om vad de vet om fallet.

Under måndagens förmiddag anlände fyra tekniker till den fortsatt avspärrade brottsplatsen i Forsby utanför Knivsta. Här, för drygt fyra dygn sedan, hittades en kropp svårt sargad i en rishög, 50 meter från en mindre väg. Nils Myhr, en av teknikerna på plats, berättar för programmet Veckans brott Redaktionen att det finns fler spår att söka. 

– Den första dagen tog vi hand om de färska spåren så som fotspår och hjulspår. Nu söker vi andra spår som det inte är lika bråttom med, säger Nils Myhr.

Vilka typer av spår är det?

– Det vill vi inte berätta i nuläget men vi kommer att jobba här idag och det kommer att komma fler poliser, fortsätter Nils Myhr. 

På avstånd syns ett par av teknikerna gräva med spade i den rishög där kroppen låg. En annan tekniker söker av området med en metalldetektor. 

Samlat in övervakningsfilmer

Polisen kan inte lämna vare sig identitet eller kön på kroppen och vill inte heller säga varför den är så sargad. Flera vittnen bekräftar dock oberoende av varandra att den har blivit bränd. Jan-Ove Eriksson är en av dem som jobbar i området och passerar platsen nästan dagligen.

– Här ska det ha brunnit på morgonen, säger han och pekar mot brottsplatsen.

Polisen söker nu efter fler vittnesuppgifter och Kenneth Ågren, utredare på Uppsalapolisen, berättar att de har samlat in övervakningsfilmer från olika ställen i Knivsta, bland annat bensinmacken Cirkle K.

Vad letar ni efter på filmerna?

– Det vet vi inte ännu, men det är viktigt att begära in sådant här material med en gång annars är risken att det raderas, säger Kenneth Ågren.

Vad söker ni mer efter?

– Vi har gått ut till lokalbefolkningen och lagt lappar i deras brevlådor om att vi vill ha in fler iakttagelser. Vad som helst som avviker från det normala kan vara av intresse.

Se mer om det misstänkta Knivstamordet i Veckans brott – Redaktionen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

FORSBYMORDET

Mer i ämnet