Polisen avslutar nu ärendet och lämnar över utredningen till socialtjänsten. Foto: SVT

Polisen: Socialtjänsten tar över ärendet

Uppdaterad
Publicerad

Konflikt i sociala medier urartade i misshandel på grundskola i Uppsala. Nu lämnas ärendet till socialtjänsten.

Den misshandel som ägde rum på en grundskola i Uppsala under onsdagen den 1 mars utreds nu vidare av socialtjänst. Det efter att polisen lagt ner ärendet polisiärt. Anledningen är att de involverade i utredningen är under 15 år och därmed inte straffmyndiga.

Inga allvarliga skador

Enligt polisen larmades en patrull till skolan efter att skolpersonal uppgett att flera unga flickor hamnat i bråk. När de kom fram till skolan, vid 12-tiden, kunde de inte hitta några uppenbara fysiska skador på någon av de inblandade.

MISSTÄNKT MISSHANDEL PÅ GRUNDSKOLA

Läs mer: Kraftig ökning av anmält skolvåld

Däremot uppsökte en av flickorna senare sjukhus och togs in för observation på Akademiska sjukhuset. Men enligt uppgifter till polisen ska hon inte haft några allvarliga skador.

Började i sociala medier

Dagen efter, den 2 mars, pratade polisens utredare med de inblandade flickorna och deras föräldrar. Då framkom att bråket börjat redan kvällen före den 1 mars, i sociala medier.

Polisen avslutar nu ärendet och lämnar över utredningen till socialtjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

MISSTÄNKT MISSHANDEL PÅ GRUNDSKOLA

Mer i ämnet