trots omfattande insatser har inga spår hittats på mordplasten som kan föra utredningen framåt. Foto: SVT

Polisen söker nyckelvittnen

Uppdaterad
Publicerad

Fortfarande är ingen person frihetsberövad för det misstänkta mordet på Studentvägen i tisdags och polisen är nu väldigt måna om att komma i kontakt med personer som kan ha sett något.

Ett stort antal personer har hörts i ärendet gällande det dödsfall som skedde under tisdagsmorgonen på Studentvägen i Uppsala.

Ingen frihetsberövad

Ingen person sitter i nuläget frihetsberövad för det misstänkta mordet och polisen är mycket måna om att komma i kontakt med personer som kan ha sett något.

Misstänkt mord i studentområde

– Det är av största vikt att vi kan kartlägga offrets sista tid i livet. Vi har fortfarande ingen som har sett själva dådet, så vi vill jättegärna komma i kontakt med någon som kan ha sett något. Inte nödvändigtvis då under tisdagsmorgonen utan även under dagen innan och så vidare, säger Uppsalapolisens Christer Nordström.

En person anhölls

En man anhölls i början av veckan misstänkt för dådet. Hans greps i en lägenhet i Uppsala under lugna former. Misstankarna mot mannen, som är i 20-årsålder, har däremot försvagats.

– Han är inte helt avförd från utredningen, men han sitter inte frihetsberövad i koppling till detta fallet längre.

Polisen arbetar nu vidare med andra spår.

– Vi arbetar vidare med många teorier för tillfället. Vi tror fortfarande att den nu avlidne mannen var i området för att plocka burkar, däremot är vi inte helt säkra på att själva brottsplatsen faktiskt är den där han hittades.

Hur menar du?

– Vi kan inte med hundra procent säkerhet veta att det var där det skedde.

Söker vittnen

Vad är det viktiga nu?

– Det viktiga är att få får in ny information som kan föra utredningen framåt. Den avlidne mannen har rört sig i Uppsala under en tid och vår förhoppning är att någon kan ha sett något som kan vara av värde för oss.

Offret hittades under tidig tisdagsmorgon av förbipasserande. Liggande livlös på Studentvägen i Uppsala. Han dödförklarades senare på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i studentområde

Mer i ämnet