• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Mannen i 50-årsåldern hittades liggande på marken mellan bostadshusen på Studentvägen. Foto: SVT

Mordmisstänkt ännu aktuell

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 20-årsåldern som tidigare misstänkts för mordet på Studentvägen i förra veckan är fortfarande aktuell i utredningen, enligt åklagaren.

Ett vittne såg mordoffret, en man i 50-årsåldern, på en cykelväg intill Luthagsesplanaden strax efter klockan fem på morgonen. Men efter det finns inga fler spår, tills han hittas död.

LÄS MER: Misstänkt mord i Uppsala

Misstänkt mord i studentområde

Det har gått precis en vecka sedan mannen hittades livlös intill ett sophus på Studentvägen.

– Det har hållits 300 förhör så långt och vi har fortfarande inget vittne till själva händelsen, säger polisens presstalesperson Christer Nordström.

Kartlägger de sista timmarna

Polisen försöker kartlägga mordoffrets sista timmar i livet.

LÄS MER: Detta har hänt

– Han lämnade hemmet vid halvfem-tiden på morgonen, och vår teori är fortfarande att han åkte ut för att samla brukar och flaskor, säger Christer Nordström.

Mannen har obducerats och polisen har samlat in en del teknisk bevisning.

– Jag kan inte säga något om vad det givit, säger Christer Nordström.

Inte avförd

Just nu finns ingen misstänkt för mordet. Men den man i 20-årsåldern som greps och anhölls dagen efter mordet är inte avförd från utredningen.

– Han är inte formellt avskriven som misstänkt och det har inte tillkommit någon ytterligare person av intresse, säger åklagare Elin Blank.

Kan han komma att förhöras igen?

– Ja, så kan det bli.

Tror ni fortfarande att han kan ha med saken att göra?

– Vi lämnar det öppet just nu i alla fall.

Det är fortfarande många poliser som jobbar med utredningen av mordet. Mordoffret hade familj i Uppsala och var enligt de senaste uppgifterna på tillfälligt besök i staden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i studentområde

Mer i ämnet