Det var en tidig morgon i maj förra året som mannen hittades livlös på Studentvägen. Foto: SVT

Pantmordet blir ett ”kallt fall”

Publicerad

Gripandet av en 40-årig man som misstänkt för mordet på en pantsamlare på Studentvägen har inte lett till någonting.

– Det kommer nog bli liggande som ett kallt fall, tyvärr, säger åklagare Elin Blank.

Mannen greps i början av januari, men släpptes fri efter förhör. Hittills finns inte nog med bevis i fallet. Nu återstår bara för polisen att gå igenom en del beslag som gjordes i samband med gripandet av mannen.

– Vi kollar hans dator bland annat, säger Elin Blank.

Misstänkt mord i studentområde

Det var inte första gången som polisen talade med mannen – han har tidigare hört som vittne i utredningen eftersom han bor i närheten.

Enligt åklagaren kommer han med all sannolikhet att bli helt avförd från utredningen när beslagen är helt genomgångna. Efter det återförs utredningen till polisen.

Utredningen blir vilande

– Vi lägger ju inte ned en mordutredning, den blir vilande – men utsikterna att nå framgång i det här fallet är tyvärr begränsade, säger Elin Blank.

Det var tidigt på morgonen den 2 maj som en joggare hittade en man i 50-årsåldern livlös vid ett soprum på Studentvägen i Uppsala. Mannen tros ha varit i området för att samla burkar efter Valborgshelgen.

En 20-årig man greps kort därefter som misstänkt, men släpptes senare. Åklagaren har tidigare beskrivit dådet som ”en ensam galnings verk”. Det har saknats relevanta vittnesuppgifter och fanns inga DNA-spår på brottsplatsen efter någon annan person.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i studentområde

Mer i ämnet