Ett flertal tekniker var på plats och utförde en teknisk undersökning av platsen under tisdagen. Foto: SVT

En person anhållen för mord i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

En person har anhållits i sin frånvaro för mordet på den man som hittades på Studentvägen i Uppsala under tisdagen.

Polisen har jobbat under natten för att lösa det misstänkta mordet på den man i 50-årsåldern som hittades på Studentvägen, och en person har anhållits i sin frånvaro.

– Jag kan inte gå in på några detaljer på hur man kommit fram till det, säger Christer Nordström, presstalesperson vid Uppsalapolisen.

Misstänkt mord i studentområde

Privatperson hittade mannen

En privatperson hittade mannen under tisdagsmorgonen och då var han inte kontaktbar. Larmet kom in till polisen klockan kvart över sex och ambulans larmades till platsen, och mannen fördes till Akademiska sjukhuset men hans liv gick inte att rädda.

Mannen bar inga id-handlingar på sig men under tisdagen kunde polisen fastställa hans identitet genom att anhöriga hörde av sig.

Polisen tror att mannen cyklade runt i området och samlade pantburkar när han dödades.

LÄS MER: Misstänkt mord i Uppsala

Polisen jobbar vidare

Uppgifterna från polisen är knapphändiga och de vill inte gå ut med fler detaljer om personen som är anhållen i sin frånvaro.

– Mer kan jag inte säga nu men vi forsätter att jobba på som vanligt, säger Christer Nordström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i studentområde

Mer i ämnet