Polisen besökte Gottsunda under onsdagskvällen under Operation Lynx.

Polisinsats i Valsätra mot grovt kriminella

Uppdaterad
Publicerad

En polisinsats mot grov organiserad brottslighet pågick under onsdagskvällen i Gottsunda och Valsätra. En rad husrannsakningar genomfördes och flera brottsutredningar är nu igång.

En polisinsats skedde under kvällen och det var inom den så kallade Operation Lynx, det vill säga mot grov organiserad brottslighet.

– Det var Gottsundas tur. Vi turnerar runt i och med operationen. Det ingår i vårt långsiktiga arbete med att upprättahålla ordningen, säger Jale Poljarevius, kommenderingschef i operation Lynx.

Flera husrannsakningar genomfördes och vid en av dessa gjordes narkotikabeslag. Också förhör har hållits med omhändertagna personer.

– Vi arbetar för att det ska vara tryggt och säkert att bo i området och vårt dagliga arbete mot den grova organiserade brottsligheten fortsätter i allra högsta grad.

Operation Lynx

Projektet startade inom polisen Region Mitt sedan en tid tillbaka och är fokuserad på den grova kriminalitet som härjar i regionen.

– Vi har genomfört viktiga åtgärder bland annat genom att störa misstänkt pågående narkotikahandel och förhindra den genom att ta narkotika i beslag, säger Jale Poljarevius.

Utredningar gällande hot mot tjänsteman och narkotikabrott är nu inledda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.