Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
På Sirius hemmaarena Studenternas har det konstgjorda gräset rullats ut. Nu gäller det att alla punkter får godkänt innan premiären kan bli av. Foto: Sirius fotboll

Sirius kan inte flytta kansliet till Studenternas – har inte råd

Uppdaterad
Publicerad

Sirius fotboll drömde länge om att Studenternas skulle bli föreningens nya hemmaborg – och att all verksamhet skulle flyttas till den nya arenan. Men kontorshyran är för hög, anser klubben.

Lagom till den allsvenska fotbollspremiären i april är tanken att ”Nya Studenternas” ska stå helt klar.
Och målsättningen och ett önskemål från Sirius har varit att flytta sitt kontor till sin hemmaborg.

Men så blir det inte. Hyran är för hög.

– Vår tanke var när nya Studenternas började byggas att vi skulle bygga Sirius borg där nere och tanken var att från början ha både sportkontoret och sportverksamheten nere på Studenternas, säger Sirius fotbolls ordförande Ove Sjöblom.

Enligt Ove Sjöblom kostar det 2 400 kronor per kvadratmeter, och nu blir man i stället kvar vid sina lokaler fyra kilometer ifrån sin hemmaarena.

”Ingen idé att diskutera”

– När det gäller kontorsytorna är det kommersiellt och även marknadsmässiga. Det är viktigt. Det ska vara samma regler som övriga kommersiella aktörer på marknaden, annars blir det fel, säger, Magnus Lohe, vid Sportfastigheter, som hyr ut kontoren.

Ove Sjöblom:

– Det skulle bli alldeles för dyrt. Vi förstod att det inte är någon idé att diskutera då vi inte har pengarna, säger Ove Sjöblom.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer