Skolpersonalen: Eleverna mår dåligt av taxistrulet

Uppdaterad
Publicerad

Sedan skolstarten i förra veckan har det varit problem med skoltaxin i Enköpings kommun. Det är framför allt barn i särskolan som har särskilda behov som drabbats.

Ungefär 130 barn åker skoltaxi i kommunen. Framför allt är det barn som går i särskola som behöver skoltaxi. De barnen har också ett särskilt behov av att taxin fungerar som den ska.

– Eleverna blir oroliga och stressade när taxin inte kommer som den ska, säger Ulrika Eklenius Jansson, som arbetar på Enöglas grundsärskola.

Vad får det för konsekvenser i deras skolgång?

– De får väldigt svårt att koncentrera sig. Många sitter och tänker på om taxin ska komma eller inte komma, säger Ulrika Eklenius Jansson.

Ny skoltaxi

Skoltaxin i Enköpings kommun körs numera av en ny leverantör, Arboga Taxi. Bolaget sköter även färdtjänsten och körningar till daglig verksamhet, och var under den senaste veckan försenade flera gånger.

– Elever har fått stå i över en timma och vänta utomhus, så kan det inte få vara, säger Ulrika Eklenius Jansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.