Judith Mika, Frank Anbo, Emma Johansson och Andreas Rydström var på plats i Gränbystaden. Foto: SVT

Prova på parkour i Uppsala: ”Det är en utmaning”

Uppdaterad
Publicerad

Flera dagar i sommar är det prova-på-parkour vid Gränbystaden i Uppsala. I veckan var det runt tio personer som var med under ett träningstillfälle.

– Parkour är både lätt och svårt, det är en utmaning, säger Judith Mika.

Under tisdagar och söndagar i sommar är det prova-på-aktiviteter i Uppsala. Två ledare är på plats för att instruera gamla och nya deltagare i alla åldrar.

– Parkour handlar om att upptäcka var ens gränser går och att jobba med det, samt så är det väldigt fysiskt tungt, säger Andreas Rydström, Uppsala parkourförening.

Totalt kommer det att vara runt tio träningstillfällen, varav ett par redan har varit i juni och juli. Och intresset har funnits, menar arrangörerna.

– Det har väldigt bra! Vi har haft många deltagare här men det beror också på hur vädret är och om personer har semester. En träning var det ganska få, säger Andreas Rydström.

Frank Anbo har tränat parkour sedan en tid tillbaka och han tycker att det är väldigt roligt.

– Man fylls av energi, det är jättekul! säger Frank Anbo.

Se klippet ovan för att ta del av parkouren och deltagarnas ord om det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.