Foto: SVT/TT

Rebecca missade operationstid på grund av tågstrulet

Uppdaterad
Publicerad

Flera resenärer vittnar om förseningar, inställda tåg och bristfällig information.

Funktionsvarierade Rebecca Dimander var nära att få allvarliga konsekvenser av tågproblemen.

Rebecca Dimander hade en tid bokad för en hudtransplantation i Uppsala under torsdagsmorgonen. Dagen startade dock inte bra, förseningarna och de inställda avgångarna fick henne att missa sin egen operation.

– Jag är egentligen redan sen till Akademiska. Jag skulle opererats i morse, säger Rebecca Dimander när SVT Nyheter Uppsala möter upp henne på Resecentrum i Uppsala då hon väl kommit fram.

Uppsala

Bilolycka

Som tur var kunde Akademiska boka om Rebeccas Dimandes operation till senare under torsdagen. Något de gjorde efter att hon ringt och meddelat att hon inte kommit iväg från Stockholms central vid den tiden som det från början var tänkt. Att hon helt enkelt hade fastnat i tågkaoset.

– Till slut kom jag nu fram till Uppsala vid 11-tiden, så det var en ren tur att Akademiska kunde boka om tiden, säger Rebecca Dimander.

Operationen hon skulle genomgå var en hudtransplantation – då hon för en tid sen var med om en allvarligt bilolycka vilket resulterade i flera allvarliga fysiska men.

Att tågen stått stilla och varit inställda har varit som lök på laxen för Rebecca.

– Det är nog illa att man ska opereras. Då tycker jag att det är jobbigt att det inte ska fungera med kollektivtrafiken. Dessutom är jag handikappad så allt tar lite längre tid med det också.

Hur tycker du det hela har skötts?

– Jag tycker dem har varit handlingsförlamade och inte kommit med den informationen som behövts, det har varit jobbigt, säger Rebecca Dimander.

Stora problem

Det höll på att gå illa för Rebecca Dimander som hamnade i kläm efter gårdagens stora tågstopp. Tågproblemen startade vid halvfyra-tiden på onsdagseftermiddagen med att en kontaktledning revs ner och orsakade en brand i Upplands Väsby.

Många satt fast på tåg eller fick vänta på ersättningsbussar under dagen. Det var först under kvällen som en del av tågen kunde börja rulla igen.

Ska du tillbaka till Stockholm i kväll efter operationen?

– Det är inte planerat än riktigt, så jag vet inte om jag ska tillbaka dit. Det känns inte som att man är så sugen på det heller, att ta tåget när det inte fungerar som det ska, säger Rebecca Dimander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Uppsala

Mer i ämnet