De flesta av läsarna tycker att mobilfria zoner är en bra idé.

Så tycker ni om mobilfria zoner i skolan

Uppdaterad
Publicerad

Artikeln om Valsätraskolans planer på att införa förbud för elever att använda mobilen på vissa platser i skolan har väckt många reaktioner på vår facebooksida.

”Äntligen! Hoppas fler skolor ”vågar” införa detsamma, även skolan jag jobbar på. Elevernas iPad:s är också ett STORT problem där!!!”.

Så skriver en av SVT Nyheter Uppsalas följare på Facebook. Och de flesta håller med:

#MOBILENISKOLAN

”Bra skolan ska vara mobilfri man behöver inte vara anträffbar 24 timmar per dygn. I skolan är man för att studera och umgås med sina vänner.”, skriver en annan. Och:

”Man borde förbjuda användning av mobilen under lektionstid och i matsalen i alla skolor.”, skriver ytterligare en av våra följare.

LÄS MER: Skolan som vill införa mobilfri zon

Tycker att mobilanvändande kräver mognad

Någon lyfter också de negativa aspekterna av barns mobilanvändande:

”Eftersom mobilen inte bara är en kul grej utan används på andra otrevliga sätt kan jag förstå. Det tas bl a bilder som används för elakheter. Sprider verbala elakheter. Mobil kräver ansvar och ett visst mått av mognad.”.

TV: Eleverna: Nej till mobilfri skola

Tror inte på ett förbud

Men en person tror att ett förbud är fel sätt att gå, och påpekar att även vuxna använder mobilen på rasten:

”Jag tror att förbud skapar ett motstånd. På lektionerna absolut inga mobiler inte heller i omklädningsrum etc. Raster är ju raster. Hur många vuxna kollar på sin telefon på arbetet/ lunchen?”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#MOBILENISKOLAN

Mer i ämnet