Det var två av Hemvärnets soldater som hittade den saknade kvinnan. Foto: Johanna Holmlund Lautmann, Hemvärnet

Saknade kvinnan i Tierp återfunnen vid liv

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som varit försvunnen vid Örbyhus i Tierps kommun sedan i onsdags har återfunnits, medtagen men vid liv.

Enligt Johanna Holmlund Lautmann, personalchef vid Hemvärnets Upplandsbataljon, hittades kvinnan kvinnan av två hemvärnssoldater.

– Enligt våra soldater som hittade henne var hon medtagen efter att ha varit några dygn utomhus. Hon var ju inte klädd för friluftsliv, så det är klart att hon var medtagen, säger Johanna Holmlund Lautmann.

”Glad att människor ställer upp”

Ungefär 25 soldater från Hemvärnet gick i linje för att leta i det område Hemvärnet fått sig tilldelat av polisen, som ledde insatsen.

– Vi är jätteglada att det gick så bra, och för att så många människor ställer upp vid den här typen av insatser, säger hon. Vi var fullbemannade redan efter någon timme, säger Johanna Holmlund Lautmann.

Hittades vid fyratiden

– Vi fick samtalet från polisen att hon var hittad vid klockan fyra. Hon ska ha varit vaken och talbar, berättar Lukas Magnusson Annersten, lokalt pressansvarig på Missing People Uppsala.

På fredagen gick polisen upp i räddningsläge, och Försvarsmakten, sjöräddningen, fjällräddningen, civila med räddningshund har deltagit i letandet. På lördagen anslöt även Missing People till sökinsatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.