Här är universitetets nya miljardbygge: ”Ett jättelyft”

Uppdaterad
Publicerad

Ombyggnationen av Ångströmlaboratoriet började 2018 och har kostat 1,1 miljarder. Nu börjar sista etappen, Hus 10, bli klar för inflyttning.

Ombyggnationen av Ångströmlaboratoriet omfattar 30 000 kvadratmeter och är den största någonsin som Uppsala universitet och Akademiska Hus gjort tillsammans. Hus 10 är sista delen av byggandet och är snart redo för inflyttning. I januari börjar personal att flytta in och i februari börjar undervisning för studenter i den nya byggnaden.

– Det här blir ett jättelyft för teknik och naturvetenskap i Uppsala. Vi har redan märkt intresse från studenter och forskare att komma till den här nya miljön, säger Johan Tysk, vicerektor för teknik och naturvetenskap på Uppsala universitet.

Den nya huvudbyggnaden innehåller bland annat lärandemiljöer, kontor, labb, studentservice, mötesytor, bibliotek, ljusgård och aula. 

I klippet: Följ med in och se nya Ångströmlaboratoriet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.