Foto: SVT

Sjukvården tror att det kommer fler coronafall i Uppsala län

Uppdaterad
Publicerad

Det är fem personer som smittats av corona i Uppsala län hittills. Enligt sjukvården kan vi vänta oss fler fall, men vad säger Uppsalaborna om viruset?

Under fredagseftermiddagen kom det femte bekräftade fallet corona-fallet i Uppsala län. Alla som smittats hittills har varit ute och rest.

Kan vi vänta oss fler fall, hur ser prognosen ut framåt?

Coronaviruset i Uppsala

– Ja, troligtvis kan vi väl förvänta oss fler fall även i Uppsala. Inkubationstiden är ju inte riktigt över än om vi tittar på det här med sportlov, så det finns risk för eftersläntrare om man bara tittar på resenärer till norra Italien. Sen vet vi inte om det är andra fall som dyker upp som har rest i andra delar av världen eller om vi har en smittspridning inom länet som man inte sett hittills, säger Karin Fischer Liddle, avdelningschef vid infektionsmottagningen på Akademiska sjukhuset.

Ingen av de som smittats hittills vårdas på sjukhus, men hur de mår är sekretessbelagt.

Bör man vara orolig som boende i Uppsala län generellt?

Nej det tycker jag inte, bara man följer informationen ute på 1177, Folkhälsomyndigheten och krisinformation.se.

Vad tycker Uppsalaborna om det här? Se i klippet ovan på vad bussresenärer i Uppsala tänker om coronaviruset.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet