Skador och smuts stoppade flytt: ”Inte sovit på en månad”

Uppdaterad
Publicerad

När Emil Ulusoy fick sin nya lägenhet upptäckte han flera skador och smuts. Hyresvärden Uppsalahem säger att det tagit lång tid att åtgärda problemen.

När Emil Ulusoy i oktober flyttade in i sin nyrenoverade hyreslägenhet i Eriksberg upptäckte han flera skador och smuts i bostaden. Han felanmälde och var i kontakt med hyresvärden Uppsalahem flera gånger.

– Vissa saker har blivit bättre men jag betalar fortfarande hyra för förråd, nya fönster, ny dörr och annat som inte har kommit. Under ett antal dagar har jag inte kunnat vistas i lägenheten eftersom ett rör gått sönder i källaren och stanken från avlopp går in i lägenheten. Det borde läggas mer prioritering och fokus på hyresgästerna och att underhålla byggnaderna, säger Emil Ulusoy.

Efter en dryg månad gjordes något åt några av problemen och Emil Ulusoy har börjat flytta in i lägenheten.

– Man ska kunna flytta in i en lägenhet som känns fräsch och vi gör vårt bästa för att se till att det blir så bra som möjligt, säger Linda Ryttlefors, kommunikationschef på Uppsalahem.

I klippet: Se Emil berätta mer och hör Uppsalahem om situationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.