Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Släpvagnsreklam AB: Lagen om vägreklam är luddig

Släpvagnsreklam AB: Lagen om vägreklam är luddig

Uppdaterad
Publicerad

Lagen om vägreklam är luddig. Det menar företaget Släpvagnsreklam AB som anser att man har rätt att ställa reklamskyltar längst vägarna. Knivsta kommun, som driver en rättsprocess mot företaget, är av en annan uppfattning.

Släpvagnsreklam AB är företaget som trotsar Knivsta kommuns ambitioner, att få bort vägreklamen. Företaget har en skylt vid E4 som kräver tillstånd, enligt myndigheterna. Men lagstiftningen är luddig menar företaget som inte tycker att dom gör något fel.

-Vi har ställt upp ett registrerat fordon på en parkeringsplats som vi har hyrt av en markägare. Vi anser att det är fullt lagligt, säger Peter Persson, vd på Slävagnsreklam AB.

Knivsta kommun har fått bort reklamskyltarna längst E4 men i ett fall har man gått bet hittills. Nu planerar kommunen ett föreläggande med vite mot företaget.

– Vi har fattat ett belut med stöd av lagen om särskilda bestämmelser om gaturenhållning och skyltning. Den lagen är ganska tydlig med att dett krävs tillstånd, säger Jessica Fogelberg, bygg- och miljöchef på Knivsta kommun.

Se mer i klippet ovan

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer