Ebba Pegestam är startområdesansvarig. Foto: SVT

Snart går startskottet – här anländer 124 flottar

Uppdaterad
Publicerad

Om mindre än 24 timmar går starskottet för årets Forsränning i Fyrisån. På måndagsförmiddagen transporterades de 124 flottarna som är redo att ränna, från byggområdet vid Ångström, till starten vid Eddaspången.

På måndagsförmiddagen fanns ett tiotal volontärer på plats vid Fyrisån för att ta emot och lasta av flottarna från den lastbil som fraktar flottarna mellan bygg- och startplats.

– Flottarna är ganska tunga faktiskt, så vi måste hjälpas åt när vi lastar av. Vi måste också tänka på att placera flottarna ordentligt, eftersom att det sluttar ner mot ån och vi vill ju inte att någon åker i, säger volontären Ebba Pegestam som är startområdesansvarig.

SISTA APRIL 2019

I morgon, sista april, är det dags för flottarna att sjösättas i Fyrisån. Ebba Pegestam har jobbat med att planera Forsränningen sedan i november förra året.

– Jag är så taggad. Det ska bli jättekul, säger hon.

I klippet ovan kan du se när flottarna anländer till Eddaspången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SISTA APRIL 2019

Mer i ämnet