Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör David berätta varför han sätter upp negativa budskap om S utan tillstånd – och partiets svar. Foto: SVT

S polisanmäler ny kampanjkupp – Enköpingsbo ligger bakom affischerna

Publicerad

Affischer med orden ”Sossarna säljer vapen till diktaturer” och ”Sossarna ger skadestånd till våldtäktsmän” har satts upp på flera platser runtom i Enköping.

– Det blir ett problem när folk läser det här, speciellt förstagångsväljare, säger Matz Keijser, ordförande för Socialdemokraterna i Enköping.

Tidigare har SVT rapporterat om falska valaffischer för Socialdemokraterna som satts upp i Stockholm. Nu har partiet drabbats av en ny kupp i Enköping, där lappar med olika negativa budskap klistrats fast på bland annat lyktstolpar. Socialdemokraterna har nu polisanmält tilltaget.

SVT Nyheter Uppsala har lyckats komma i kontakt med den person som säger sig ligga bakom affischeringen. Han heter David Eklund och bor i Enköping.

Kommunvalet 2022 Enköping

– Målet är att Socialdemokraterna inte ska få mer röster, berättar han, och uppger att han inte är bunden till något parti eller organisation.

”Många lagar är fel”

David Eklund är medveten om att det han gör kan utgöra olaga affischering, och är beredd att ta eventuella konsekvenser. Han hävdar att han aldrig skulle sätta upp lappar på privat mark, och att han kommer plocka ned allt igen efter valet.

Du lyfter fram saker som du tycker är omoraliska från Socialdemokraternas sida, men du bryter mot lagen själv?

– Många lagar är fel. Det är ju inte så att jag far med osanning, säger David Eklund.

Se mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kommunvalet 2022 Enköping

Mer i ämnet