Tina Karlsson, 28, har inte råd att söka nybyggda hyresrätter. Foto: Ramin Takamoli/SVT

Stadig inkomst och lång kötid – ingen bostad

Uppdaterad
Publicerad

Trots att Tina Karlsson, 28, har stadig inkomst och tio år i bostadskö har hon ännu inte hittat en hyreslägenhet som hon har råd med.

I början av mars träffade SVT Nyheter Uppsalabon Tina Karlsson, som trots stadig inkomst och tio år i bostadskö inte får tag på en lägenhet att hyra. Då bodde hon som inneboende, i dag hyr hon en uthyrningsdel privat.

– Det är fortfarande väldigt många dyra lägenheter som ligger ute som jag inte har råd att söka, säger Uppsalabon.

#BOSTADSÖKES

I dag är hon glad att inte behöva bo i ett rum, som hon gjorde tidigare. Men att få kontroll på sin bostadssituation är fortfarande ett mål.

Läs mer: Byggboom i Uppsala – men höga hyror får kritik

– Jag vill ha en egen lägenhet där jag vet att jag kan bo kvar till jag själv väljer att flytta. Jag tänker på det ofta när jag kommer hem, att hur länge är det här hemma.

Tina Karlsson har tio års kötid hos Uppsala Bostadsförmedling.

– Jag kan bara fortsätta leta efter lägenheter genom de vanliga bostadsköerna. Och med tio års kötid vill jag ju inte söka vilken lägenhet som helst utan en där jag vill stanna, för det är nästan tio års väntan, säger Tina Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#BOSTADSÖKES

Mer i ämnet