Stjärnkonditorns tips för julbaket: ”Ha kul”

Publicerad

Lussekatter, julgodis, mjuka kakor och pepparkakor. Frida Leijon från svenska konditorlandslaget ger några tips för att lyckas med bakningen till jul och nyår.

Frida Leijon är med i svenska konditorlandslaget och förbereder sig inför prestigefyllda tävlingen European Cup som är EM för konditorer. Dessutom blir det en del bakning till julfirandet där hon brukar göra praliner.

– Choklad tycker jag alltid ska in på julbordet. Det blir även mycket med saffran som alltid funkar i olika varianter. Man kan koka kola på det, göra mindre bakverk, bullar eller bakverk, säger Frida Leijon.

I klippet: Se vad du ska tänka på för att lyckas med julbaket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.