Förste kurator Marcus Hellgren vid Stockholms nation. Foto: Märta Hulth/SVT

Stockholms nation ställer in Schtocktoberfest

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen skulle den årliga ”Schtocktoberfesten” med 400 gäster ha ägt rum på Stockholms nation – men minuter innan feststart meddelar nationen att festligheterna ställs in.

Arrangörerna har tidigare uttryckt att de känner sig trygga med att det inte blir någon smittspridning. Strax före festligheterna skulle starta meddelar dock Stockholms nation via sociala medier att arrangemanget är inställt.

– Det är ett tråkigt men rimligt beslut att ta, säger förste kurator Marcus Hellgren vid Stockholms nation.

Hett om öronen

Han har haft det hett om öronen sedan i går eftermiddag då evenemanget blev känt för den breda allmänheten och många hörde av sig.

– Nationell scenskräck kanske man har haft, men det är sånt man får räkna med. Det har mest varit vädjan från privatpersoner, kollegor och så vidare vilket är fullt förståeligt, säger han.

Marcus Hellgren säger också att nationen hade lagt ner mycket jobb på att evenemanget skulle genomföras på ett smittsäkert sätt.

– Vi har varit väldigt noggranna med vår planering för att det ska vara ett så säkert och korrekt arrangemang som möjligt.

Men under lördagsförmiddagen togs alltså beslutet att ställa in alltihop, bland annat efter vädjan från Region Uppsalas hälso- och sjukvårdsdirektör Mikael Köhler.

På sin facebooksida skriver Stockholms nation även: ”Vi uppmanar samtliga studenter som tänkte närvara att ej bedriva festverksamhet hemifrån”.

I klippet ovan hör du Marcus Hellgren berätta mer om beslutet att ställa in.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.