Foto: Utryckning Uppsala

Skottlossning i Sävja – en person förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En skottlossning inträffade på lördagseftermiddagen i Sävja i södra Uppsala. En ung man fördes till sjukhus, med oklara skador. I nuläget är ingen person frihetsberövad.

– Men vi har gjort en del fynd, säger Per Bjurström, vid polisregion Mitt, till SVT Nyheter.

Klockan 16.49 fick polisen in ett samtal om en skottlossning i Sävja, ett bostadsområde i södra Uppsala.

– En man har transporterats från platsen till sjukhus, säger Per Bjurström, RLC-befäl vid region Mitt.

Skjutningarna i Uppsala 2019

Polisen skriver på sin hemsida att den skadade mannen är i 20-årsåldern och att man under kvällen har kunnat pratat honom. Några detaljer har om mannens skador vill polisen inte lämna i nuläget.

Ingen frihetsberövad

Polisen hade under hela lördagskvällen flera patruller på plats. Den misstänkta brottsplatsen spärrades av och flera vittnesförhör genomfördes.

En förundersökning om grov misshandel och grovt vapenbrott har inletts. Vid 22.30-tiden hade polisen fortfarande resurser kvar i området, som jobbade med ärendet.

– Nu börjar det trappas av. Men vi har gjort en del fynd, och vi har påträffat vissa saker som är intressanta för den här utredningen, säger Per Bjurström till SVT Nyheter.

Vad är det för fynd ni gjort?

– Det vill jag inte gå in på.

Moped tagen i beslag

Under söndagsmorgonen var ännu ingen person gripen eller frihetsberövad i ärendet. Men polisen har hittat en moped som de tror kan vara kopplad till de misstänkta gärningsmännen.

– Vi har tagit en moped i beslag och kommer att säkra spår på den, förhoppningsvis kan det leda oss rätt, säger Linda Wideberg, presstalesperson vid polisen i region Mitt.

Två män sågs lämna platsen på en moped, enligt vittnen.

Skottlossningen inträffade i Sävja i södra Uppsala. Foto: Google Earth

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningarna i Uppsala 2019

Mer i ämnet