Foto: Utryckning Uppsala

Person hittad död utomhus – fem anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Åtta personer är frihetsberövade, varav fem är anhållna, misstänkta för inblandning i ett mord i Ledinge i Knivsta kommun. Det misstänkta mordet utreds som en särskild händelse – och flera personer greps av nationella insatsstyrkan i Gävle under lördagseftermiddagen.

Larmet inkom strax efter 11 på lördagsförmiddagen. Kort därefter inleddes en förundersökning om mord.

– Polisen utreder nu ett allvarligt brott. Det är avspärrat runt den misstänkta brottsplatsen. Tekniker har jobbat hela dagen, sa Tobias Ahlén, polisens presstalesman i Region Mitt inledningsvis.

Person hittad mördad i Knivsta

SVT Nyheter har tagit del av bilder av den kropp som hittades utomhus av förbipasserande. Den avlidna personen har ännu inte kunnat identifieras, enligt polisen.

Polisen efterlyser iakttagelser

Polisen vill komma i kontakt med personer som har sett fordon eller personer i området kring Ledinge, uppgav Tobias Ahlén senare. Polisen nås på telefonnummer 114 14.

Flera gripna i Gävle

Vid 19-tiden på lördagskvällen uppgav polisen att åtta personer är frihetsberövade. Senare på kvällen meddelade åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande att fem av dessa är anhållna.

– De är skäligen misstänkta för mord, det vill säga den lägre misstankegraden, säger Karin Rosander, kommunikationsdirektör på Åklagarmyndigheten.

Flera av personerna greps i ett flerfamiljshus i Gävle under lördagseftermiddagen.

Enligt uppgifter till Expressen har det observerats en bil i området där kroppen senare hittades. Bilen ska ha kunnat pekas ut.

En person förs ut av polisen under insatsen vid Gavlehov i Gävle. Foto: SVT

Avspärrningarna i Ledinge kommer att behållas under natten till söndag, men det kommer att vara möjligt för trafikanter att passera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Person hittad mördad i Knivsta

Mer i ämnet