Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett grovt brott inträffade under natten vilket utlöste ett stort polispådrag i Sunnersta i Uppsala. Efter en biljakt hittades och bärgades den hyrbil polisen jagat. Foto: Utryckning Uppsala

Stor polisjakt i Sunnersta efter grovt vapenbrott – en anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har anhållits misstänkt för grovt vapenbrott, uppger åklagarmyndigheten för SVT. Han greps i Sunnersta i Uppsala i natt efter ett intensivt polispådrag med biljakt efter en flyende hyrbil.

Sent på torsdagskvällen i området Sunnersta utanför Uppsala larmades polisen om ett grovt brott. En man kunde gripas efter en dramatiskt biljakt.

Enligt åklagarmyndigheten rör det sig om grovt vapenbrott. Mannen, som är i 20-årsåldern, anhölls natten mot fredagen.

– Han är misstänkt på sannolika skäl. Vad det är som hittats kan jag inte inte gå in på, utan det får utredningen visa, säger Robin Simonson på Åklagarmyndigheten.

Polisen har sedan händelsen i natt varit mycket förtegen och lämnat över ärendet till åklagaren.

– Jag kan tyvärr inte berätta något mer. Det är förundersökningsledaren som har beslutat detta, säger Joar Källman, ledningsbefäl i Polisregion Mitt.

Biljakt efter hyrbil

Händelsen utlöste ett stort polispådrag med biljakt och en helikopter som kretsade kring området i närmare en timmes tid, enligt en källa på plats.

Polisen satte även in ett flertal polispatruller och flera sökhundar fanns på plats.

Den bil som jagades och senare fanns och bärgades av polisen ska ha varit en hyrbil.

Den misstänkte mannen ska begäras häktad senast på måndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.